Trøffeluke hos Olivia

Fra 9. til 12.november

Olivia på EGER vil ha en helt egen trøffeluke hvor du kan få en smakebit (bokstavelig talt) av den helt spesielle trøffelmenyen deres.

Fra Piemonte til Olivia – årets trøffelsesong er i gang, og dette vil Olivia så klart dele med dere. Den beryktede trøffelen fra Alba i Piemonte er kjent for å være en av de mest eksklusive råvarene i verden, og da er det to typer trøffel som jaktes på: hvit og sort.

Fra slutten av oktober til slutten av desember jakter trøffeljegere på soppen (ja, trøffel er faktisk en type sopp) som vokser i skogene under bakken. Derfor trenger de hjelp av hunder, eller tradisjon tro griser, som snuser seg frem til det underjordiske gullet. Når det markeres graves trøffelen forsiktig frem, og hvis man har funnet gull sprer den karakteristiske lukten seg i luften umiddelbart.

Trøffel kan brukes på mange måter, men en av de mest kjente rettene er Tajarin al tartufo – pasta som forberedes i ekte Piemonte-stil i smør – enkelt og greit, som lar smaken og lukten av trøffelen få den oppmerksomheten den fortjener.

Se hele menyen under med bilder:

Menú al tartufo

3 retter 545,-

Carpaccio di sedano con tartufo
Sellerirotcarpaccio med ristede hasselnøtter, Parmigiano Reggiano og ferskrevet trøffel

Tagliatelle al tartufo
tagliatelle med ferskrevet trøffel

Mousse di cioccolato al tartufo
Hvit sjokolademousse med bringebær og ferskrevet trøffel

Carpaccio di sedano con tartufo

Tagliatelle al tartufo

Mousse di cioccolato al tartufo