Kaja Dahl for Sprekenhus

Se utstillingen på EGER

I sitt andre samarbeid inviterer Sprekenhus, Kaja Dahl til å gjøre en tolkning av deres nye duft Dark Amber. Gjennom sine skulpturer, fotografi og design av diffuser utforsker Dahl historien og de kontrastfylte notene i amber. Du finner når utstillingen i deres butikk på EGER.

Kaja Dahl spesialiserer seg på sanselig skulpturer og objekter, hun skaper både produktdesign og skulpturell kunst. Under sin master i Design for håndverk på Ecal i Sveits jobbet hun med parfyme som skulpturelt objekt og startet sin utforskning av “duftskulpturer”. Med material og håndverk som sitt språk jobber Dahl hovedsakelig i materialene keramikk, stein og tre som du kan se i den nye utstillingen på Sprekenhus.

I tillegg til å ha fått sitt arbeid publisert i blant annet Wallpaper, Elle Decoration, Trend Tablet og Oak magazine har Dahl vunnet Nykommer prisen til DOGA i 2016 og årets tilbehør i BoBedre designpris for sine diffusere i 2020.

Alexander Sprekenhus og Kaia Dahl utenfor butikken på EGER.

Tears of The Mountain er en håndlaget diffuser for duft, en porøs lavastein balansert på skulpturert messing. Både funksjonell som diffuser til velduftende oljer og som en dekorativ skulptur. Hver skulptur er unik laget med naturlige lavasteiner i sort og mørke bruntoner fra vulkanske fjell.

Drypp eller spray din valgfrie duft på steinen og den vil diffusere ut i rommet. Effekten bestemmes av temperatur, størrelse på rommet, styrken på oljen og mengde.

Tears of The Mountain diffuser.

Diffuseren kan være en perfekt julgave, se hele vår gaveguide her.

Har du noen spørsmål, ta kontakt med Sprekenhus på EGER her.