Høstens bøker

fra ARK

Vi har funnet frem alle bøkene som du kan kose deg med inne i varmen denne høsten. Sett deg godt tilbake, fyll koppen med noe varmt og titt ut på det kjølige været med en god bok i hånden.
Vi ønsker deg en god høst!

Kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende. Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen - og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans - en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne. Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap. Boken har fått terningkast 6, og den står høyt oppe på vår ønskeliste denne høsten.

En ung kvinne blir funnet i et sverdskap som fører politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder sammen. De er nødt til å samarbeide for å kunne forstå og finne morderen. Mentalisten er den første i en trilogi av selveste Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus. Trilogien kan både leses sammen, men også frittstående. Er du glad i en god thriller, da er dette boken du bør lese i høst!

Boken som har florert på TikTok “Skjønne verden, hvor er du” er den tredje romanen til Sally Ronney, som også er forfatteren bak “Normal People”. Alice, Felix, Eileen og Simon er fremdeles unge, men de forsøker å finne fotfeste i voksenlivet. De begjærer hverandre, de skuffer hverandre, de blir sammen og de gjør det slutt. De bekymrer seg for vennskap og for verdens tilstand. Befinner de seg i det siste opplyste rommet før mørket blir totalt? Kan de tro på fremtiden, tro på en skjønn verden?

Forfatteren bak “Thinking, Fast and Slow” som var en internasjonal bestselger, presenterer nå en helt ny bok om støy. Se for deg at to leger i samme by gir totalt ulike diagnoser til identiske pasienter - eller at to dommere ved samme domstol idømmer helt ulike straffer til folk som har begått nøyaktig samme type kriminalitet. Forestill deg videre at den samme legen eller den samme dommeren kommer til ulike resultater avhengig av om det er før eller etter lunsj, eller mandag fremfor fredag. Dette er eksempler på «støy»: variabilitet i avgjørelser som burde vært identiske.

Du finner alle bøkene hos ARK på EGER.