Boktips til sommeren

fra ARK

Vi har plukket ut våre favorittbøker som er perfekte til ferien!

Tiden er kommet for ferie der vi kan koble helt av og virkelig kjenne på at vi får slappet av. Enten det er om du skal reise sørover mot varmere strøk eller om du befinner deg i en park i byen. Uansett hvor du befinner deg vil det være perfekt med en bok i hånden. Vi har derfor funnet frem våre favoritter hos ARK som passer til en hver!

Husk at du enkelt kan bestille bøker med klikk & hent, så varene du ønsker deg ligger klare hos ARK på EGER.

I Sally Rooneys noe ujevne tredjeroman, «Skjønne verden, hvor er du», er relasjonen mellom menneskene frosset fast, mens ulikhetene øker og kloden smelter.

En storhjertet romantisk komedie der den første sønnen forelsker seg i prinsen av Wales etter en hendelse av internasjonale proporsjoner tvinger dem til å late som om de er bestevenner.

Den livsendrende leserfavoritten, fra den anerkjente forfatteren av How To Stop Time, Reasons to Stay Alive og The Comfort Book

Fra forfatteren av Daisy Jones & The Six der en legendarisk filmskuespillerinne reflekterer over hennes nådeløse stigning til toppen og risikoene hun tok, kjærlighetene hun mistet og de lenge bevarte hemmelighetene publikum aldri kunne forestille seg.

Ønsker du å spise mer klima- og miljøvennlig, men er usikker på hvor du skal begynne? I denne boken får du svaret. Med sin store lidenskap for klima, miljø, mestring og matglede, viser Mia Frogner hvordan du går frem for å etablere nye matvaner som spiller på lag med planeten.

MATGLEDEN setter fokus på tilberedningsmetoder, farger, næring, hygge og et bevisst kjøkken. Boken inneholder enkelt overkommelige oppskrifter og informasjon som både matentusiaster og nybegynnere vil finne nyttig og inspirerende. Celina Karine mener at et plantebasert kosthold ikke bare gjør godt for dyrevelferden, miljøet og helsen - men også matgleden.

Har du lyst å lage enkle og fantastiske kaker som alle kan spise og liker? Her har du en samling med herlige kaker, fristende iskrem, deilige kaffedrikker, bowls og andre godsaker. Alle sammen fri for hvitt sukker og gluten og kun laget av plantebaserte ingredienser.

Har du lyst til å lykkes på kjøkkenet? SULTEN er boken for deg som har lyst til å lage supergod mat og lære kjøkkenets grunnteknikker og metoder samtidig. En grunnbok som viser deg hvordan: steg for steg!

Elskede barn av den tyske forfatteren Romy Hausmann er en kritikerrost, oppsiktsvekkende internasjonal debut - en vakker, hjerteskjærende og skremmende psykologisk thriller. En kvinne og en liten jente blir lagt inn på sykehus etter en bilulykke. Den lille jenta forteller at moren heter Lena og at de har flyktet fra en hytte i skogen, en hytte med tildekkede vinduer. En mann hun kaller far har holdt dem fanget der i lang tid. Men marerittet er ikke over, det har akkurat begynt.

En trang bygate i Tønsberg. Et gammelt hus under restaurering. Tomme leiligheter og en liten kjellerhybel. Der møter advokat Svend Foyn et brutalt og trist syn. En av hans nære forbindelser, så nær at han nesten kan kalles en venn, ligger badet i blod på gulvet med en kniv i halsen, som om det var en rituell henrettelse.

Når stjernemegleren Jessie Anderson blir funnet myrdet i forbindelse med en visning i Österlen, blir den firkantede og litt urolige politibetjenten Peter Vinstor trukket inn i etterforskningen, selv om han egentlig bare er på ferie i området. Han får hjelp fra den lokale politiassistenten Tove Esping, som er uerfaren, men ambisiøs og våken...

Med 1795 avslutter Niklas Natt och Dag et helt spesielt prosjekt: trilogien 1793, 1794 og 1795. Krimhistoriene i disse tre romanene er intelligente, groteske og fæle, men bøkenes hovedkarakter er vel så mye byen Stockholm som menneskene.

Klarer Musse og Helium å unngå duejegernes grep og redde Dyreriket en gang for alle? En bok for hele familien! Serien om Musse og Helium passer godt for barn mellom 6 og 10 år, men også som høytlesningsbok fra 4 år.

Når du har kjempe, kjempe, kjempelyst til å være havfrue! Peppa har kjempelyst til å være havfrue! Så hun inviterer alle vennene sine på undervannsfest, men Mamma og Pappa Gris skjønner ikke helt hvordan de skal få det til ...

Lege Kaveh Rashidi besvarer barnas små og store spørsmål om kroppen i denne morsomme og lærerike lydboka! For hvordan virker ørene våre? Hvorfor dør gamle folk? Og kan leger egentlig fikse alle som er syke? Her får barna svar ting de lurer på.

Leseren får være med ved å finne spor, følge ledetråder, knekke koder og løse oppgaver underveis i historien. Det gjelder å ha øynene med seg. Løsningen finnes skjult i teksten og i bildene - og på neste side.